Avokádový olej

balení:

54 Kč (45 Kč bez DPH)

Persea Gratissima Avokado Oil Avokádový olej se získává rozdrcením dužniny avokáda s vodou a následným odstředěním. Získaný olej je svým složením výjimečný, velmi výživný, vhodný pro každý typ pleti, vlasů a vlasové pokožky.

+ celý popis

INCI

Persea Gratissima Avokado Oil

Popis

První šetrný, za studena provedený lis. Avokádo je hruškovité, chutí nevýrazné, ale velmi výživné ovoce s pevnou slupkou. Původem pochází ze střední Ameriky, odkud se postupně rozšířilo a stále šíří do všech teplejších oblastí Evropy. Avokádový olej se získává rozdrcením dužniny avokáda s vodou a následným odstředěním. Získaný olej je svým složením výjimečný, velmi výživný, vhodný pro každý typ pleti, vlasů a vlasové pokožky. Má skvělé regenerační, zjemňující a vyhlazující účinky a zvyšuje množství kolagenu v pokožce. Zklidňuje citlivou pleť a tlumí svědění, jemně čistí, hydratuje a eliminuje vrásky. Vlasům dodává pevnost, pružnost, objem, lesk a přirozenou krásu. Je vhodný jako vlasová či pleťová oplachová maska. Středně rychle proniká do pokožky a má charakteristickou zemitou vůni, proto je lépe jej smísit s jojobovým, meruňkovým, makadamiovým nebo ricinovým olejem. Pokožku jemně čistí a nezanáší. Zanechává lehký mastný film. Obsahuje účinné přírodní UV filtry, proto se často používá jako přírodní ochrana kůže a vlasů před slunečním zářením.  Účinně hydratuje a hojí suchou, citlivou a zanícenou pokožku. Díky schopnosti uvolnit zatuhlé svaly  se přidává také do masážních přípravků, nebo do přípravků k ošetření nohou na změkčení ztvrdlé kůže např. na patách. Olej z avokáda je vhodný také k přípravě výživných regeneračních a hydratačních pleťových masek. Vzhledem k vysokému obsahu vitamínu E je také vhodným přírodním konzervantem při výrobě domácích kosmetických příravků. Olej z avokáda posiluje imunitní systém a je vhodnou prevencí před výskytem kardiovaskulárních chorob, je silným antioxidantem a pomáhá od bolestí kloubů. Můžeme jej užívat i vnitřně např. v kombinaci se sezamovým nebo sojovým olejem v poměru 1: 2 v množství jedné čajové lžičky denně. V kuchyni jej používáme např. do salátových zálivek.

Fair Trade (spravedlivý obchod) – používáním tohoto oleje v našich produktech podporujeme důstojné pracovní podmínky pro místní zaměstnance drobných manufaktur v Peru.

Složení

Kyselina olejová, palmitová, linolová, palmitolejová, linolénová, lecitin, vitamíny A, B1, B2, D, Beta karoten, fytosteroly. BOHATÝ ZDROJ OMEGA-9 MASTNÝCH KYSELIN A VITAMÍNU E

Země původu

Peru

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace