Bio Jojobový vosk (olej)

balení:

85 Kč (70 Kč bez DPH)

Simmondsia chinensis Seed oil Jojobový vosk je zdravou alternativou škodlivých a k životnímu prostředí nešetrných silikonů. Složením se podobá kožnímu mazu a je velmi bohatý na vitamíny A a E (omlazující a antioxidační účinek ).

+ celý popis

 INCI:

Simmondsia chinensis Seed oil

Popis

První šetrný, za studena provedený lis.  Lisují se bílá jadérka z plodů Simondsie čínské neboli Jojoby čínské, jinak známé rovněž jako pouštní ořech. Původ v Číně bychom u této rostliny hledali marně. Jojoba je plod stálezeleného dlouhověkého keře, původem pochází z Kalifornie a Mexika, dnes je hojně pěstována v Indii, Španělsku a dalších oblastech s plným sluncem a suchou lehkou půdou. Tekutý vosk, kterému se mylně říká olej taje již při 7°C, snadno proniká do pokožky, nezanechává mastný film a stahuje a nezanáší póry. Jojobový vosk je zdravou alternativou škodlivých a k životnímu prostředí nešetrných silikonů. Svými unikátními účinky se řadí mezi nejcennější přírodní suroviny k péči o pokožku. Chrání pleť před dehydratací a stárnutím. Složením se podobá kožnímu mazu a je velmi bohatý na vitamíny A a E (omlazující a antioxidační účinek ). Podporuje hojení jizev a hodí se k ošetření každého typu pleti od suché a citlivé až po aknózní, mastnou a ekzematickou. Je vhodný také k ošetření jemné pokožky miminek a malých dětí. Eliminuje pigmentové skvrny, účinně regeneruje, vyhlazuje a chrání. Je zároveň výborným regeneračním přípravkem na vlasy, výrazně vyživuje, hydratuje, uhlazuje a zajišťuje vysoký lesk. Nezanechává mastný film, snadno se vstřebává a je účinným přírodním kondicionérem. Napomáhá ke snadnému rozčesávání vlasů po umytí.  Obsahuje přírodní UV filtr 3-4. Jojobový olej se nepoužívá v potravinářském průmyslu, není vhodný k vnitřnímu užití, používá se pouze zevně.

Složení

Kyselina gadolejová, eruková , olejová , vitamín E a A a další minerály a stopové prvky.

Země původu

Uruguay

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace