Olej Pracaxi

95 Kč (79 Kč bez DPH)

Pentaclethra macroloba Seed Oil - Suchý, při pokojové teplotě tuhý olej působící jako dokonalý přírodní vlasový kondicionér. Rozčesává, tvaruje a vyživuje každý typ vlasů. Zároveň má blahodárné účinky na pleť, kterou udržuje hladkou, pevnou a elastickou.

+ celý popis

INCI

Pentaclethra macroloba Seed Oil

Popis

První šetrný, za studena provedený lis. Tento jedinečný olej se získává ze semen plodů nádherného palmového stromu Pentaclethra macroloba, jehož domovem je Střední Amerika, zejména severní část Brazílie. Získaný olej tuhne již při pokojové teplotě, je suchý a svým složením výjimečný zejména díky vysokému obsahu kyseliny behenové. Působí jako velmi výživný vlasový kondicionér, napomáhající rozčesávání i tvarování vlasů. Zamezuje krepatění vlasů,  jejich lámání a chrání vlas před poškozením způsobeném teplem při fénování, či slunečním záření. Důkladně vyživuje křehké a lámavé vlasy, roztřepené konce a dodává objem a lesk. Výborně tvaruje vlnité vlasy a nezanechává mastný efekt. Olej je v surovém, nešlehaném stavu na rozdíl od kondicionéru.
Olej Pracaxi má zároveň  blahodárné účinky na pleť, kterou vyrovnává, regeneruje, omlazuje, hydratuje, dezinfikuje a podporuje obnovu zdravých kožních buněk. Je vhodný zejména  k ošetření pleti s nerovnostmi, suhé, zralé i aknózní. Používá se také jako prevence před vznikem strií. Vzhledem k jeho tuhosti při pokojové teplotě je vhodné olej kombinovat např. s jojobovým nebo makadamovým olejem.

Složení

Kyselina olejová, kyselina behenová (15,90 %), kyselina lignocerová (11,19 %), kyselina palmitová (1,67 %), přírodní vitamín E (antioxidant) fytosteroly (ochranné a regenerační účinky). 

Země původu

Brazílie

Balení:

skleněná lékovka 15g

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace