Ricinový olej

balení:

40 Kč (33 Kč bez DPH)

Ricinus Communis Seed Oil V kosmetice účinně zvláčňuje, pomáhá hloubkovému vstřebávání ostatních cenných olejů, vitamínů, minerálů a dalších výživných látek. Obnovuje růst vlasů, nehtů řas a obočí. Ricinový olej umí absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. Je velmi mastný a viskózní. Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky, je nejúčinnějším přírodním konzervantem a emulgátorem.

+ celý popis

INCI

Ricinus Communis Seed Oil

Popis

První šetrný, za studena provedený lis. Skočec obecný (Ricinus communis), lidově ricinovník, je oblíbená okrasná rostlina známá tisíce let, nenáročná na pěstování, původem z severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie, dnes rozšířená doslova do všech zeměpisných šířek. Ze semen skočce se lisuje ricinový olej. Ačkoliv skočec obsahuje známý jed - ricin, ricinový olej toxický není. Naopak, olej má mnoho blahodárných účinků a široké využití ve farmacii i kosmetice. V kosmetice účinně zvláčňuje, pomáhá hloubkovému vstřebávání ostatních cenných olejů, vitamínů, minerálů a dalších výživných látek. Obnovuje růst vlasů, nehtů řas a obočí. Ricinový olej umí absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. Je velmi mastný a viskózní. Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky, je nejúčinnějším přírodním konzervantem a emulgátorem. Přidává se do směsných pěstících olejů, je možné ho použít i samostatně k čištění a ošetření pleti formou masky ( po uplynutí doby působení odstranit např. vhodným hydrolátem), či na noc k podpoře růstu řas a obočí. Vzhledem k jeho vysoké viskozitě na vlasové zábaly používejte vždy v kombinaci s lehčím olejem, např. z kalaharského melounu, jojobovým, Sacha Inchi apod. Za studena lisovaný ricinový olej napomáhá k léčbě téměř veškerých kožních problémů, jako jsou ekzémy, suchá a popraskaná pokožka, lupénka nebo kruhy pod očima. Obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují naši pleť a udržují ji hydratovanou. Zároveň je zásobárnou antioxidantů, které zabraňují volným radikálům, aby pronikly do pokožky a poškodily ji. Přestože se v minulostiolej z ricínu používal jako lék proti zácpě, dnes se jeho vnitřní užití standardně nedoporučuje.

Složení

Kyselina ricinolejová, linolová, palmitová, stearová, tokoferol a další vitamíny a stopové prvky.

Země původu

Indie

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace