Přírodní RAW mýdlo Elema s kozím mlékem

balení:

182 Kč (150 Kč bez DPH)

Jemná hydratace a šetrná hloubková výživa pro malé děti, alergiky a pro dospělé s enormně suchou a citlivou pletí. Obsažené složky účinně pomáhají také při psoriáze (lupénce) a atopickém ekzému. Doporučujeme používat kombinaci s RAW pleťovým olejem pro děti a mladou pleť s přídavkem meruňkového oleje, nebo s RAW pleťovým olejem na citlivou pleť s přídavkem konopného oleje.

+ celý popis

Působení mýdla

Jemné čisté přírodní mýdlo, které díky svému speciálnímu složení přispívá k výživě, hydrataci, zvláčnění a ochraně před vysušením problematické, suché a velmi citlivé pleti. Po aplikaci pokožka zůstává krásně hebká, vyživená a šetrně ošetřená. V případě potřeby doporučujeme mýdlo používat v kombinci s RAW pleťovým olejem s meruňkou pro děti a mladou pleť nebo s RAW pleťovým olejem s konopím na citlivou pleť.

Cílová skupina

Mýdlo s nepasterizovaným kozím mlékem je vhodné pro citlivou dětskou pokožku, pro alergiky a pro dospělé se suchou, velmi citlivou a problematickou pletí.

Vůně

Bez parfemace a aromaterapeutické složky

Ingredients (INCI)

Cocos Nucifera Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Elaeis Guineensis Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Armeniaca Oil, Caprae lac, Aqua (Olivový, kokosový a certifikovaný palmový olej RSPO, za studena lisovaný ricínový a meruňkový olej, extrakt z mydlice lékařské, měsíčku lékařského a lopuchu většího, nepasterizované kozí mléko, voda)

Hmotnost

110g +/- 10% odpar - krabička

100g +/- 10% odpar - papírový sáček

Podrobnosti o složení

Olivový olej je vhodný pro suchou, zánětlivou, alergickou, podrážděnou, citlivou či poraněnou pokožku. Doporučuje se také k péči o velmi jemnou pokožku dětí a batolat již od prvních dní života. Zjemňuje a zvláčňuje, chrání před mrazem, urychluje hojení jizev, potlačuje lupénku i akné, je vhodný při ekzémech i bércových vředech a na popraskanou kůži.

Kokosový olej pro vytvoření pěny, výživu a regeneraci. Kokosový olej obsahuje velké množství vitamínu E, který pomáhá s hydratací pokožky, s příznaky jejího stárnutí a s poškozením kožních struktur. Olej z kokosové palmy je účinný při celulitidě, striích i folikulární keratóze. Kokosový olej poskytuje přirozenou ochranu před škodlivým UV zářením. Může být používán i při prevenci či léčbě mikrobiálních a plísňových kožních infekcí, které způsobují či zhoršují popraskané paty nebo akné. Při namíchání v nesprávném poměru však může pokožku vysušovat.

Palmový olej  použitý v našich přípravcích má certifikát udržitelnosti  zdroje. Pochází od drobných pěstitelů z Indonézie, nikoli z velkoplantážového pěstování. Olej z palmy je geneticky nezatížený a chemicky čistý na rozdíl od možné varianty v podobě slunečnicového či řepkového oleje. K výrobě mýdel a dalších kosmetických přípravků byl používán již od starověku, pro své jedinečné a ničím nenahraditelné  vlastnosti - nejvyšší obsah přírodního vitamínu E, vysoký obsah antioxidantů, vitamínů A,D,K, betakarotenu, coenzymu Q10 a vyvážené složení mastných kyselin. Vyrábí se bez hydrogeneze (bez nebezpečných trans mastných kyselin), neobsahuje cholesterol a je účinnou prevencí proti rakovině kůže. Pleť výrazně zvláčňuje, hydratuje a zpevňuje, nezanáší póry a mýdlům a šampónům zajistí potřebnou tuhost. Zajímavostí je, že 90% z celkové produkce palmového oleje se využívá jako additivum do pohonných hmot a jen zbývajících 10% je využito pro potravinářské a kosmetické účely. V žádném případě nesouhlasíme a nepodílíme se používáním našeho oleje na drancování deštných pralesů. Je ale třeba používat zdravý rozum. Většina lidí se pouze chytá toho co slyší a čím nás masírují veřejná média a nezamýšlí se nad úplnou podstatou. Palmy olejné na planetě rostou od pradávna, stejně jako ostatní rostliny, a olej z nich má pro člověka svůj nenahraditelný význam. A jen my, lidé, dokážeme to, co nám bylo dáno jako dar, obrátit svou hloupostí a chamtivostí proti sobě. Kdyby se palmový olej na ráz ze dne na den přestal používat, spousta drobných poctivých rolníků by přišla o své živobytí a člověk o velmi cennou a důležitou přírodní surovinu. Je potřeba se zamyslet i nad tím, zda se deštné pralesy  drancují skutečně primárně kvůli následnému osázení palmou a dalšími plodinami. Zda to nemůže být např. z důvodu těžby vzácných, draze prodávaných dřevin anebo díky obrovskému nerostnému bohatství, které se nachází v půdě pod nimi. Podstatná část jedinečných deštných pralesů je plundrována tzv. rychlozemělci za účelem chovu dobytka, který následný rok po vypálení části pralesa, díky živinám z popela, rychle přibývá na váze a toto levné, nekvalitní maso se následně dostane až ke stolu mnohých z nás, stejně jako se ověšujeme šperky, jejichž původ může být právě zde a nebo se pyšníme nábytkem z ebenu, palisandru a jiných ohrožených druhů stromů právě odtud, používáme parfém s růžovým olejem nebo čistý růžový olej z vzácného, neobnovitelného růžového dřeva a další a další věci, kterými se na likvidaci ne jen deštných pralesů podílíme, aniž bychom si to uvědomovali. 

Ricinový olej z prvního, šetrného, za studena provedeného lisu. Skočec obecný (Ricinus communis), lidově ricinovník, je oblíbená okrasná rostlina známá tisíce let, nenáročná na pěstování, původem z severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie, dnes rozšířená doslova do všech zeměpisných šířek. Ze semen skočce se lisuje ricinový olej. Ačkoliv skočec obsahuje známý jed - ricin, ricinový olej toxický není. Naopak, olej má mnoho blahodárných účinků a široké využití  ve farmacii i kosmetice. V kosmetice účinně zvláčňuje, pomáhá hloubkovému vstřebávání ostatních cenných olejů, vitamínů, minerálů a dalších výživných látek. Obnovuje růst vlasů, nehtů řas a obočí. Ricinový olej umí absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. Je velmi mastný a viskózní. Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky, je nejúčinnějším přírodním konzervantem a emulgátorem. Za studena lisovaný ricinový olej napomáhá k léčbě téměř veškerých kožních problémů, jako jsou ekzémy, suchá a popraskaná pokožka, lupénka nebo kruhy pod očima. Obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují pokožku a udržují ji hydratovanou. Zároveň je zásobárnou antioxidantů, které zabraňují volným radikálům, aby pronikly do pokožky a poškodily ji.

Meruňkový olej  z prvního šetrného, za studena provedeného lisu. Olej z meruňkových jader  má jedinečné pěstící, hydratační a zjemňující účinky. Obsahuje nejvyšší procento vitamínů skupiny B, dále vitamíny A a F a hodí se k ošetření úplně každého typu pleti, od mastné, smíšené, suché i zralé, po velmi suchou, citlivou a popraskanou pleť, kterou účinně regeneruje, zvláčňuje a navrací jí elasticitu. Je oblíbený i jako olej masážní v kombinaci s esenc. oleji. Jemně čistí a nezanáší póry, naopak podporuje zdravé dýchání kůže. Meruňkový olej je vhodný i pro miminka a malé děti, velmi rychle proniká pokožkou a má dobrou vstřebatelnost.

Extrakt z měsíčku lékařského, mydlice lékařské a lopuchu většího napomáhá účinně hydratovat a zvláčňovat pokožku, hojit záněty, zklidňovat pnutí, zarudnutí a alergické projevy kůže.  

Nepasterizované kozí mléko šetrně čistí a zvláčňuje pokožku, je protialergenní, účinné při lupénce, atopickém ekzému, zánětech, suché kůži, má výrazné regenerační a vyživující schopnosti díky unikátnímu složení vitámínů a minerálů. Je vhodné pro každou pleť i nejmenší děti.

Voda použitá při výrobě našich produktů je čistá, pramenitá, zbavená případných nečistot a těžkých kovů filtrací přes přírodní aktivní uhlí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace