Přírodní RAW olej Elema noční hloubková výživa-Ricín,opuncie

balení:

235 Kč (194 Kč bez DPH)

Luxusní olejová emulze určená k noční výživě každého typu pleti s jemnou zklidňující levandulovou vůní, která proniká hluboko do kožních vrstev. Pokožku účinně regeneruje a vyhlazuje. Pro dosažení maximálního účinku doporučujeme používat olej v kombinaci s RAW mýdlem ELEMA dle typu pleti.

+ celý popis

Působení

Revitalizační olejová noční výživa pleti. Proniká hluboko do kožních vrstev, dodává potřebnou výživu a hydrataci, regeneruje narušenou strukturu pokožky a obnovuje růst zdravých buněk, účinně vyhlazuje, vypíná pleť a redukuje vrásky kolem očí a úst.  Stahuje a nezanáší póry, čímž umožňuje pokožce volně dýchat, rozjasňuje a odstraňuje tmavé kruhy pod očima. 

Použití

Malé množství přípravku naneste pomocí pumpičky do čistých dlaní, rozetřete a jemně, krouživými pohyby aplikujte na pleť. Používejte dle potřeby. Před nanášením protřepejte.

Doporučení

Před použitím očistěte pleť vhodným živým přírodním mýdlem zn. Elema. Pro zvýšení a udržení účinku nekombinujte se syntetickými přípravky. Uchovejte v suchu při teplotách do 22°C.

Ingedients (INCI)

Simmondsia chinensis Seed oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Opuntia ficus-indica f. amyclaea seed oil, Ricinus Communis Seed Oil, Lavandula officinalis oil Rosmarinus Officinalis Leaf Extract

(Panenský Jojobový, Sacha Inchi, Opunciový a Ricínový olej, esenciální olej Levandule Lékařská, extrakt z Rozmarýnu Lékařského).

Obsah

30g

Podrobné složení

Jojobový vosk – INCI:Simmondsia chinensis Seed oil

První šetrný, za studena provedený lis. Lisují se bílá jadérka z plodů Simondsie čínské neboli Jojoby čínské, jinak známé rovněž jako pouštní ořech. Původ v Číně bychom u této rostliny hledali marně. Jojoba je plod stálezeleného dlouhověkého keře, původem pochází z Kalifornie a Mexika, dnes je hojně pěstována v Indii, Španělsku a dalších oblastech s plným sluncem a suchou lehkou půdou. Tekutý vosk, kterému se mylně říká olej, taje již při 7°C, snadno proniká do pokožky, nezanechává mastný film a stahuje a nezanáší póry. Jojobový vosk je zdravou alternativou škodlivých a k životnímu prostředí nešetrných silikonů. Svými unikátními účinky se řadí mezi nejcennější přírodní suroviny k péči o pokožku. Chrání pleť před dehydratací a stárnutím. Složením se podobá kožnímu mazu a je velmi bohatý na vitamíny A a E (omlazující a antioxidační účinek ). Podporuje hojení jizev a hodí se k ošetření každého typu pleti od suché a citlivé až po aknózní, mastnou a ekzematickou. Je vhodný také k ošetření jemné pokožky miminek a malých dětí. Eliminuje pigmentové skvrny, účinně regeneruje, vyhlazuje a chrání. Je zároveň výborným regeneračním přípravkem na vlasy, výrazně vyživuje, hydratuje, uhlazuje a zajišťuje vysoký lesk. Nezanechává mastný film, snadno se vstřebává a je účinným přírodním kondicionérem. Napomáhá ke snadnému rozčesávání vlasů po umytí. Obsahuje přírodní UV filtr 3-4.

Země původu: Uruguay

Sacha inchi olej – INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil

První šetrný, za studena provedený lis. Olej se získává ze semen rostliny Plukenetia Volubilis, jejíž domovem jsou tropické oblasti jižní Ameriky. Výjimečné vlastnosti této rostliny Inkové ocenili již před 3 000 let. Olej lisovaný za studena je považován, pro své unikátní vlastnosti,  za jeden z nejcennějších přírodních olejů na Zemi. Snadno proniká hluboko do pokožky a účinně ji zpevňuje a zvláčňuje, podporuje obnovu zdravých kožních buněk, je silným antioxidantem, vhodným pro každý typ pleti, včetně jemné a citlivé pleti nejmenších dětí. Pomáhá eliminovat drobné vrásky a je účinný při výskytu akné, lupénky, atopickém ekzému i seboree. Olej Sacha Inchi také napomáhá při úpravě pigmentace, reguluje mazotok, oživí unavenou a povadlou pleť, eliminuje jizvy, strie i cellulitidu. Stahuje a nezanáší póry a podporuje zdravé prokrvení a prodyšnost pokožky. Sacha Inchi je zároveň výborným prostředkém k ochraně a ošetření  všech typů vlasů, vlasových cibulek a pokožky hlavy, zejména při výskytu lupů. Napomáhá udržovat pevnost a vitalitu vlasového vlákna a hloubkově regeneruje suché a narušené vlasy, aniž by zanechal mastný film. Obsahuje přírodní UV filtr 3-4.

Fair Trade (spravedlivý obchod) – používáním tohoto oleje v našich produktech podporujeme důstojné pracovní podmínky pro místní zaměstnance drobných manufaktur v Peru.

Země původu: Peru

Olej z opuncie - INCI: Opuntia ficus-indica f. amyclaea seed oil

První šetrný, za studena provedený lis.Původ tohoto unikátního tropického až subtropického kaktusu sahá do Mexika zhruba 9 000 let zpět. Pro své bezkonkurenční účinky na pokožku a nízkou výtěžnost (na 1L 800 Kg plodů ), se stal, olej lisovaný z černých malých semínek opuncie, nejdražším olejem světa. V současnosti se opuncie pěstuje ve všech tropických a subtropických oblastech a její plody mají velmi lahodnou chuť. Opunciový olej je považován za vůbec nejúčinnější cenný rostlinný olej pro uchování a znouobnovení pružnosti, vitality a mladistvého vzhledu pleti. Je vhodný pro všechny typy pokožky, propůjčuje zářivý a zdravý barevný tón, účinně revitalizuje pleť suchou a dehydrovanou, povadlou a zralou, nezanechává mastný film, stahuje a nezanáší póry, umožňuje zdravou cirkulaci. Redukuje vrásky i v oblasti očních partií a kolem rtů. Dokáže udržet vodu pod kůží a tím nastartovat hlubokou regeneraci a hydrataci pleti i odstranit tmavé kruhy pod očima. Výborně se hodí k noční regeneraci pleti. Je jedním z nejsilnějších antioxidantů. Obsahuje přírodní ochranný UV filtr 3-4

Fair Trade (spravedlivý obchod) – používáním tohoto oleje v našich produktech podporujeme důstojné pracovní podmínky pro místní zaměstnance drobných manufaktur v Indii.

Země původu: Indie

Ricinový olej- INCI: Ricinus Communis Seed Oil

První šetrný, za studena provedený lis. Skočec obecný (Ricinus communis), lidově ricinovník, je oblíbená okrasná rostlina známá tisíce let, nenáročná na pěstování, původem z severovýchodní Afriky a jihozápadní Asie, dnes rozšířená doslova do všech zeměpisných šířek. Ze semen skočce se lisuje ricinový olej. Ačkoliv skočec obsahuje známý jed - ricin, ricinový olej toxický není. Naopak, olej má mnoho blahodárných účinků a široké využití  ve farmacii i kosmetice. V kosmetice účinně zvláčňuje, pomáhá hloubkovému vstřebávání ostatních cenných olejů, vitamínů, minerálů a dalších výživných látek. Obnovuje růst vlasů, nehtů řas a obočí. Ricinový olej umí absorbovat veškeré nečistoty a prach z pokožky, kterou následně zanechává čistou a svěží. Po aplikaci na kůži zvyšuje syntézu kolagenu a elastinu. Je velmi mastný a viskózní. Má výrazné antibakteriální a protiplísňové účinky, je nejúčinnějším přírodním konzervantem a emulgátorem. Přidává se do směsných pěstících olejů, je možné ho použít i samostatně k čištění a ošetření pleti formou masky ( po uplynutí doby působení odstranit např. vhodným hydrolátem), či na noc k podpoře růstu řas a obočí. Vzhledem k jeho vysoké viskozitě na vlasové zábaly používejte vždy v kombinaci s lehčím olejem, např. z kalaharského melounu, jojobovým, Sacha Inchi apod. Za studena lisovaný ricinový olej napomáhá k léčbě téměř veškerých kožních problémů, jako jsou ekzémy, suchá a popraskaná pokožka, lupénka nebo kruhy pod očima. Obsahuje velké množství mastných kyselin, které vyživují pokožku a udržují ji hydratovanou. Zároveň je zásobárnou antioxidantů, které zabraňují volným radikálům, aby pronikly do pokožky a poškodily ji.

Země původu: Indie

Esenciální olej Levandule Lékařská - INCI: Lavandula Ofinalis Oil

Levandule lékařská je každému dobře známý, bohatě větvený polokeř, dosahující i více než metrové výšky. Původem pochází z oblasti západního Středomoří, ale dnes zaplavují její krásné modré až fialkové, drobné kvítky, z čeledi hluchavkovitých, snad každé slunečné místo našich zahrádek. Bylinky pěstované v mírném pásmu však mají slabší účinky. Vůně levandule je snad nejkontroverznější přírodní vůní - jedni ji milují, druzí nesnáší. Esenciální olej, získaný šetrnou parovodní destilací květů má jemnou, bylinkovo- květinovou vůni s dřevitými podtóny a je vhodný k ošetřování všech typů pleti. Má antiseptické a hojivé vlastnosti a schopnost regulovat mazotok, stejně tak schopnost rychlé obměny kožních buněk. Je účinný při péči o pleť mastnou, suchou i zralou, na akné i další kožní problémy. Dezinfikuje, tonizuje hojí afty a opary a je účinný proti bodnutí hmyzem. Uvolňuje svalové napětí a podporuje zdravý spánek. Pokožku klidní a nedráždí.

Na úrovni aromaterapie má Levandule Lékařská blahodárné účinky proti nervovému vyčerpání, odstraňuje psychické napětí, hysterii, depresi, silné emoce, eliminuje stres, úzkost, nespavost, migrény i ostatní bolesti hlavy, podporuje zklidnění, navozuje pocity radosti a čistoty, lásky, něhy a štěstí.

Země původu: Francie

Rozmarýnový extrakt - INCI: Rosmarinus officinalis

Rozmarýn lékařský je stálezelený, až dva metry vysoký keř, který se ze Středomoří postupně rozšířil do celé Evropy a téměř celého světa. Jeho jehlicovité, velmi aromatické, příjemně vonící lístky obsahuji velké množství účinných, hojivých látek. Koncentrovaný rozmarýnový extrakt je čistý přírodní produkt s vysokým obsahem antioxidačních látek. Má hustou, olejovou konzistenci, tmavohnědou barvu a příjemnou vůni extrahované byliny. Je účinným přírodním konzervantem a jeho využití v kosmetice je mnohostranné. Zabraňuje žluknutí tuků a olejů, zvyšuje oxidační stabilitu, čímž prodlužuje trvanlivost kosmetických produktů, udržuje barevnou stálost kosmetických přípravků. Vykazuje antibakteriální, protizánětlivé, regenerační, zpevňující tonizační i zklidňující účinky. Ochraňuje pokožku před volnými radikály, zlepšuje cirkulaci krve a regeneruje, eliminuje celulitidu, pomáhá při akné a komedomech. Pleť vypíná, vyhlazuje a čistí. Účinně prokrvuje pokožku vlasů, zamezuje jejich vypadávání a tvorbě lupů. Napomáhá k regeneraci vlasových cibulek. 

Země původu: Německo

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace