Přírodní RAW vlasový a pleťový olej Elema antibakteriální-Nimba, Australský čajovník

balení:

245 Kč (202 Kč bez DPH)

Speciální jemná vlasová a pleťová emulze, účinná při výskytu vší ve vlasech a kožních poruchách spojených s enormně mastnou pletí, jako jsou zanícená místa pokožky, akné, seborea, komedomy a další. Má silné dezinfekční účinky a je účinnou prevencí proti všem druhům infekčních onemocnění. Pro dosažení maximálního účinku doporučujeme dle typu problému kombinovat s RAW šampónem "BEZVŠÍVÁK" a RAW mýdlem se sírou a aktivním uhlím. Přípravek se osvědčil i při oparech, problémech s hemeroidy a na drobná poranění. Pomáhá při ošetření a na ochranu srsti domácích mazlíčků.

+ celý popis

Působení

Vlasy:
Účinná podpora likvidace všech stádií vší a ostatních parazitů, vlasová výživa, regenerace a lesk. Zamezení vypadávání vlasů a olupující se pokožky hlavy, podpora růstu zdravých vlasů, regulace mazotoku. Vhodný k dezinfekci vousů u mužů.

Pokožka:
Účinná dezinfekce a ochrana pokožky těla a rukou proti bakteriálním a virovým nákazám.
Olej je vhodný i na zanícenou, mastnou pokožku mladistvých v kombinaci se živým mýdlem se sírou a aktivním uhlím.
Lehce se vstřebává, nezanechává mastný film a má dlouhodobý účinek.

Použití

Vlasy:
Malé množství přípravku naneste pomocí pumpičky do čistých dlaní, rozetřete a aplikujte na pleť nebo suché či vlhké vlasy po celé jejich délce. Neoplachujte. V případě zábalu nanášejte na vlhké vlasy a vmasírujte do pokožky. Zabalte do ručníku a nechte působit 30 minut. Poté umyjte šampónem Elema „BezVšívák“. Před nanášením protřepejte.
Pokožka:
Malé množství přípravku naneste pomocí pumpičky do čistých dlaní, rozetřete a aplikujte na pleť dle potřeby. Neoplachujte.

Doporučení

Pro dosažení požadovaného účinku používejte, dle potřeby, pravidelně po dobu dvou měsíců. Nekombinujte se syntetickými přípravky. Uchovejte v suchu při teplotách do 22°C.

Ingredients (INCI)

Simmondsia chinensis Seed oil, Plukenetia Volubilis Seed Oil, Meva Azadirachta Indica Seed Oil, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Eugenia Caryophyllus Bud Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract (Panenský Jojobový, Sacha Inchi, a Nimbový olej, přírodní olej z Australského čajovníku, přírodní esenciální olej Hřebíček, extrakt z Rozmarýnu Lékařského).

Obsah

30g

Podrobné složení

Jojobový vosk – INCI: Simmondsia chinensis Seed oil

První šetrný, za studena provedený lis. Lisují se bílá jadérka z plodů Simondsie čínské neboli Jojoby čínské, jinak známé rovněž jako pouštní ořech. Původ v Číně bychom u této rostliny hledali marně. Jojoba je plod stálezeleného dlouhověkého keře, původem pochází z Kalifornie a Mexika, dnes je hojně pěstována v Indii, Španělsku a dalších oblastech s plným sluncem a suchou lehkou půdou. Tekutý vosk, kterému se mylně říká olej taje již při 7°C, snadno proniká do pokožky, nezanechává mastný film a stahuje a nezanáší póry. Jojobový vosk je zdravou alternativou škodlivých a k životnímu prostředí nešetrných silikonů. Svými unikátními účinky se řadí mezi nejcennější přírodní suroviny k péči o pokožku. Chrání pleť před dehydratací a stárnutím. Složením se podobá kožnímu mazu a je velmi bohatý na vitamíny A a E (omlazující a antioxidační účinek ). Podporuje hojení jizev a hodí se k ošetření každého typu pleti od suché a citlivé až po aknózní, mastnou a ekzematickou. Je vhodný také k ošetření jemné pokožky miminek a malých dětí. Eliminuje pigmentové skvrny, účinně regeneruje, vyhlazuje a chrání. Je zároveň výborným regeneračním přípravkem na vlasy, výrazně vyživuje, hydratuje, uhlazuje a zajišťuje vysoký lesk. Nezanechává mastný film, snadno se vstřebává a je účinným přírodním kondicionérem. Napomáhá ke snadnému rozčesávání vlasů po umytí. Obsahuje přírodní UV filtr 3-4.

Země původu: Uruguay

Sacha inchi olej – INCI: Plukenetia Volubilis Seed Oil

První šetrný, za studena provedený lis. Olej se získává ze semen rostliny Plukenetia Volubilis, jejíž domovem jsou tropické oblasti jižní Ameriky. Výjimečné vlastnosti této rostliny Inkové ocenili již před 3 000 let. Olej lisovaný za studena je považován, pro své unikátní vlastnosti,  za jeden z nejcennějších přírodních olejů na Zemi. Snadno proniká hluboko do pokožky a účinně ji zpevňuje a zvláčňuje, podporuje obnovu zdravých kožních buněk, je silným antioxidantem, vhodným pro každý typ pleti, včetně jemné a citlivé pleti nejmenších dětí. Pomáhá eliminovat drobné vrásky a je účinný při výskytu akné, lupénky, atopickém ekzému i seboree. Olej sacha Inchi také napomáhá při úpravě pigmentace, reguluje mazotok, oživí unavenou a povadlou pleť, eliminuje jizvy, strie i cellulitidu. Stahuje a nezanáší póry a podporuje zdravé prokrvení a prodyšnost pokožky. Sacha Inchi je zároveň výborným prostředkém k ochraně a ošetření  všech typů vlasů, vlasových cibulek a pokožky hlavy, zejména při výskytu lupů. Napomáhá regulovat mazotok, udržovat pevnost a vitalitu vlasového vlákna a hloubkově regeneruje suché a narušené vlasy, aniž by zanechal mastný film. Obsahuje přírodní UV filtr 3-4.

Fair Trade (spravedlivý obchod) – používáním tohoto oleje v našich produktech podporujeme důstojné pracovní podmínky pro místní zaměstnance drobných manufaktur v Peru.

Země původu: Peru

Olej z Kalaharského melounu - INCI: Citrullus vulgaris seed oil

První šetrný, za studena provedený lis. Divoký vodní neboli Kalaharský meloun roste v hlubokých afrických pouštích. Je až neuvěřitelné, že v těchto vyprahlých oblastech žije rostlina, která si dokáže zajistit potřebnou vláhu. Semena, z nichž olej jednoduchou technologií lisují a zpracovávají kalaharské ženy, mají unikátní složení výživných látek, vitamínů, antioxidantů a omega 6 mastných kyselin. Olej z Kalahár je jedním z nejúčinějších a zároveň nejuniverzálnějších cenných přírodních olejů. Dokáže naši pleť i vlasy hloubkově revitalizovat a obnovit pevnost, pružnost a svěžest. Vyrovnává a zjemňuje pleťovou i vlasovou strukturu, je protizánětlivý a zklidňující. Dobře proniká do pokožky, snadno se vstřebává, nezanechává mastný film, nezanáší a stahuje póry. Je vhodný pro všechny typy pleti, reguluje mazotok, zklidňuje a odstraňuje svědění a pnutípokožky, eliminuje další kožní alergické projevy, napomáhá hojit zánětlivá ložiska a komedomy, dokáže udržet vodu v podkožních vrstvách a tím účinně redukovat vrásky. Rozzáří pleť i vlasy, je vhodný k použití namísto kondicionéru. Svým unikátním výživným a zároveň lehkým  složením je velmi dobře snášen i citlivou dětskou pokožkou. Olej má výrazné hydratační účinky, proto doporučujeme omezit jeho požívání venku v době mrazů. Obsahuje přírodní ochranný UV filtr 3-4.

Fair Trade (spravedlivý obchod) – používáním tohoto oleje v našich produktech podporujeme důstojné pracovní podmínky pro místní zaměstnance drobných manufaktur v Namibii.

Země původu: Namibie

Nimbový olej- INCI: Meva Azadirachta Indica Seed Oil

První šetrný, za studena provedený lis. Nimbovník (Azadirachta Indica) je stále zelený, rychle rostoucí suptropický až  tropický strom, který pochází z Indie a Nepálu, kde se hojně vyskytuje i dnes. V Ajurvédské medicíně i v oblastech výskytu je považován za všelék a hojně využíván téměř na veškeré zdravotní problémy. Všechny části nimbovníku mají léčivé účinky, známé již 2 000 let, proto je nazýván "stromem života". Velmi cenný olej získaný ze semen má specifickou, většině lidí nepříjemnou oříškovo-česnekovou vůni, charakteristickou hnědo-zelenou barvu, hustou konzistenci, velmi hořkou chuť (nedoporučuje se užívat vnitřně) a tuhne již při pokojové teplotě.  Svými vlastnostmi se však vymyká ostatním známým rostlinným olejům. Obsahuje složky jako nimbin, nimbidin nebo azadirachtin a spoustu esenciálních mastných kyselin, vitamínů, minerálů a stopových prvků, které mají na pokožku blahodárné účinky. Olej z nimby má schopnost ničit bakterie, viry, parazity i plísně. Zvlhčuje a zjemňuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenových vláken, zpomaluje stárnutí, napomáhá hojení ran, používá se při projevech virových a bakteriálních infekcí na pokožce, oparech i aftách a je považován za nejúčinnější prostředek na hojení všech závažných kožních poruch - lupénky, atopického ekzému, seboreei i akné, je vhodný na mykózy mezi prsty, působí jako silný repelent, odpuzuje bodavý létavý hmyz, klišťata, blechy a další parazity. Posiluje imunitu organismu a má detoxikační účinky a silné protirakovinové účinky.

Země původu: Indie

Olej z Australského čajovníku – INCI: Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

Domovem velmi zajímavého a houževnatého stromu, Kajeputu Střídavolistého (Melaleuca alternifolia), je severovýchodní pobřeží státu Nový Jižní Wales v Austrálii. Původní obyvatelé znali sílu jeho silice od nepaměti a používali ji jako všelék. Drobné, lepkavé listy obsahují vzácnou čirou až jemně nazlátlou, olejovou kapalinu, vůní připomínající eukalyptus či kafr, která vyniká naprosto jedinečnými antiseptickými, antiparazitálními, antibakteriálními a antimykotickými vlastnostmi. Spojitost s čajem bychom ale u Australského čajovníku hledali marně.Tea-tree se dá přirovnat k čistému přírodnímu antibiotiku, které dokáže pročistit celé tělo a silně posílit imunitu člověka. Vyniká silnými antibakteriálními a antivirovými účinky. Je vhodný při léčbě akné, ekzémech, oparech, vaginálních mykózách i na afty a bradavice i k přírodní dezinfekci pokožky. Usnadňuje hojení mokvajících a hnisajících ran, jizev, spálenin, zmírňuje svědění kůže a působí proti bodnutí hmyzem i jako odpuzovač hmyzu. Velmi účinně pomáhá v boji proti vším, blechám a klíšťatům. Formou inhalace se používá se k dezinfekci dýchacích cest, ve vlasové kosmetice proti vypadávaní vlasů a proti lupům.  Čistý Tea Tree oil lze aplikovat přímo na pokožku, přestože u velmi citlivých jedinců může vyvolat mírnou alergickou reakci.  Pozor, olej z Australského čajovníku může být při vnitřním užití toxický, proto ho nikdy nepoužívejte na kloktání, ani k ošetření domácích zvířat proti blechám a klíšťatům v neředěné stavu.

V aromaterapii se využívá k vyčištění mysli i domácího prostředí od škodlivých vlivů a zažehnání zdravotních problémů způsobenými bakteriemi, viry, plísněmi či parazity.

Země původu: Austrálie

Esenciální olej Hřebíček – INCI: Eugenia Caryophyllus Bud Oil

Hřebíčkový strom pochází z Indonézie, ale roste i v dalších tropických oblastech. Nejčastěji se sklízí poupata růžových květů, ze kterých se parovodní destilací získává velmi účinný esenciální olej se silnými antiparazitálními, antibakteriálními, antivirovými a antiseptickými účinky, který se používá pouze v ředěném stavu. Díky velkému obsahu antioxidantů chrání buňky před poškozením volnými radikály, je silným přírodním analgetikem, které se využívá nejčastěji při bolestech zubů a svalů, vysušuje pokožku a proto je vhodné jej používat při nadměrně mastné pleti se sklonem k akné a na mastné vlasy. Prohřívá organismus, podporuje prokrvení a regeneraci pokožky.

Na bázi aromaterapie stimuluje paměť, podporuje zdravý spánek a vytváří pocit ochrany, jistoty a odvahy. Odstraňuje stavy hysterie a pocity osamělosti, konejší bolavou duši, vykazuje silné afrodiziakální účinky, zahřívá duši, uklidňuje a vytváří přátelskou atmosféru.

Země původu: Madagaskar   

Rozmarýnový extrakt - INCI: Rosmarinus officinalis

Rozmarýn lékařský je stálezelený, až dva metry vysoký keř, který se ze Středomoří postupně rozšířil do celé Evropy a téměř celého světa. Jeho jehlicovité, velmi aromatické, příjemně vonící lístky obsahuji velké množství účinných, hojivých látek. Koncentrovaný rozmarýnový extrakt je čistý přírodní produkt s vysokým obsahem antioxidačních látek. Má hustou, olejovou konzistenci, tmavohnědou barvu a příjemnou vůni extrahované byliny. Je účinným přírodním konzervantem a jeho využití v kosmetice je mnohostranné. Zabraňuje žluknutí tuků a olejů, zvyšuje oxidační stabilitu, čímž prodlužuje trvanlivost kosmetických produktů, udržuje barevnou stálost kosmetických přípravků. Vykazuje antibakteriální, protizánětlivé, regenerační, zpevňující tonizační i zklidňující účinky. Ochraňuje pokožku před volnými radikály, zlepšuje cirkulaci krve a regeneruje, eliminuje celulitidu, pomáhá při akné a komedomech. Pleť vypíná, vyhlazuje a čistí. Účinně prokrvuje pokožku vlasů, zamezuje jejich vypadávání a tvorbě lupů. Napomáhá k regeneraci vlasových cibulek. 

Země původu: Německo

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace